Wat is de beste Ultrasoon reiniger voor de pedicure? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt.
Er zijn vele modellen op de markt. Met een groot prijs verschil.
Een dure hoeft niet altijd beter te zijn. Het is maar net welke eisen je zelf stelt aan een ultrasoon.
Een ultrasoon met verwarming is duurder terwijl je dit eigenlijk niet nodig hebt.

Voor het reinigen van de instrumenten heb je een ultrasoon nodig met een frequentie tussen de 28 en 45 kHz. De frequentie bepaald de grofheid van de reiniging.
Een 35 kHz machine zorgt voor een krachtige groffe reiniging daar in tegen zorgt een 45 kHz machine voor een fijnere reiniging.
Wanneer iets zwaar vervuild is dan heb je een lage frequente nodig. Voor onze instrumenten voldoet een fijnere reiniging.
Deze zijn namelijk niet zwaar vervuild. Het vermogen bepaald ook de kracht van de reiniging.
Bijvoorbeeld 35 watt voor een lichte reiniging en 70 Watt voor een sterke reiniging. Verwarming is voor de pedicure niet nodig.
Eiwitten stollen bij verwarming wat juist voor voor de pedicure niet wenselijk is.

Daarnaast is de maat belangrijk. Wil je meerder sets tegelijk schoonmaken dan zal je een minimaal een 2 liter ultrasoon nodig hebben.
De ultrasoon zal niet goed werken zonder goede reinigingsvloeistof. Als ultrasoonvloeistof kan je bijvoorbeeld Podisonic of Allclean van Reymerink gebruen.
De podisonic is reinigingsvloeistof voor de ultrasoon. Hierna zal je de instrumenten voor het desinfecteren nog 5 minuten in de alcohol moeten doen.
Bij de Allclean hoeft dit niet meer.

Je mag nooit je instrumenten alleen in de alcohol desinfecteren zonder dat ze in de ultrasoon zijn geweest. Waarom niet?
Omdat je de instrumenten vuil in de alcohol doet. Alcohol heeft de eigenschap vuil te hechten.
Daarom moeten de instrumenten eerst worden gereinigd in de uitrasoon voordat ze verder gedesinfecteerd worde in de alcohol.